Over Laura – Kinderatelier Buiten de lijntjes

Over Laura - Oprichter

Er was eens...

Een meisje uit een klein dorpje in Brabant. Ze was 14 jaar oud en had een droom. In groepsverband knutselen met kinderen. De droom was nog geen plan en ze leefde haar leven. Na haar middelbare school te hebben afgerond, koos ze voor de opleiding logopedie en op 22 jarige leeftijd behaalde zij haar diploma. Een vak waarbij ze met kinderen kon werken en ook haar creativiteit kwijt kon. In haar achterhoofd bleef haar droom echter bestaan.

Toen ging de tijd snel. Nadat ze ging samenwonen, 3 kinderen kreeg, praktijkhouder van een logopediepraktijk werd en samen met haar gezin ging wonen op een boerderij, was ze ondertussen 30 jaar oud. Een mooie leeftijd om terug te kijken op het eerste gedeelte van haar leven.
Dat deed ze. En daar was haar droom weer: het Kinderatelier. Een plek waar kinderen creatieve activiteiten kunnen doen. Schilderen, tekenen en dit met heel veel verschillende materialen zoals houtskool, verf, potloden, wasco en een schetspotlood.

Hoe mooi zou het zijn als de creativiteit, gekoppeld is aan de boerderij en de natuur. Naar buiten, vies worden, schetspotlood mee en leren door het te doen.
Hoe mooi zou het zijn als ze met de kleuters materialen kan gaan verzamelen zoals takken, bladeren, noten en stenen om daar een prachtige dromenvanger van te maken?
Hoe mooi zou het zijn om met oudere kinderen, in een schuur met de koeien te gaan zitten, om in perspectief te gaan tekenen?
Hoe mooi zou het zijn om met de kinderen het weiland op te gaan en daar te tekenen wat je ziet? Een grassprietje, een boom, een koe, een kalfje. Alles mag.

En toch ervoer het meisje uit Brabant dat ze werd tegen gehouden om haar onderneming te starten. Mensen om haar heen zeiden: ‘dat gaat toch niet lukken’, of ‘daar komt niemand op af’.
Het 14 jarig meisje had een droom en die droom bleef al die jaren. Hoe vaak krijgt een kind niet te horen dat iets niet kan? Het meisje kende een jongetje van 4 jaar dat naar de maan wilde. Zijn ouders lachte hem uit en zeiden dat het echt niet kon.

Het meisje kende een ander meisje dat graag, ondanks haar beperking, wilde leren fietsen. Een dokter zei dat ze dat wel kon vergeten omdat dat toch niet kon. Het jongetje heeft nu hij wat ouder is, zijn eerste stappen gezet om astronaut te worden. Het meisje kon, na een half jaar oefenen, met veel hulp en een zeer grote zelfdiscipline fietsen.

Hoe mooi zou het zijn als kinderen bij een kinderatelier horen dat alles kan, zolang je van je droom een plan maakt. Hoe mooi zou het zijn als kinderen altijd mogen blijven dromen.
Hoe mooi zou het zijn als kinderen maar naar 1 regel hoeven te luisteren? Namelijk dat alles mag, zolang niemand er last van heeft.
Hoe mooi zou het zijn als kinderen geen prestatiedruk ervaren. Er moet al zoveel. Dat ze niet worden beoordeeld op wat ze kunnen, maar dat ze worden gezien als kind en individu.
Hoe mooi zou het zijn als kinderen zichzelf mogen zijn. Dat wij luisteren naar wat het kind wil en niet het kind in een richting willen duwen.

Het meisje uit Brabant was ondertussen 30 jaar oud. Ze had al heel veel bereikt in het leven, maar heeft nooit echt voor zichzelf gekozen. Nu is het haar tijd.
Het meisje had een droom, ze maakt van haar droom een plan en zorgt dat dit plan werkelijkheid wordt. En ze weet dat het plan gaat slagen!
Het meisje heeft een nieuwe droom, namelijk dat er over 3 jaar, 25 kinderateliers met dezelfde visie in Nederland bestaan.

Het eerste gedeelte van haar plan is uitgevoerd. In augustus wordt het Kinderatelier officieel geopend en in september starten de eerste groepen.
Het tweede gedeelte van haar plan gaat in oktober van start. Ze gaat er alles aan doen om van het Kinderatelier een landelijk begrip te maken en heeft er zin in!

Het meisje uit Brabant heet Laura Langens en heeft ontzettend veel zin in het leven. Ze geniet en gaat huppelend door het leven. Ze heeft ontzettend veel zin om aan de slag te gaan in haar Kinderatelier. Ze gaat haar droom uit laten komen.

Ik hoop dat ook al jullie dromen waarheid mogen worden.

En ze leefde nog lang en gelukkig

Altijd blijven dromen

Over Laura

Van jongs af aan ben ik graag aan het tekenen en schilderen. Heerlijk vind ik het om mijn creativiteit op deze manier te uiten.

Vanaf mijn pubertijd had ik een droom. Een kinderatelier starten. Deze droom bleef, tot iemand zei, waarom blijven dromen als je het ook nu kunt doen? Leef je mooiste leven. Ik heb de stap genomen. Mijn droom werd een plan en mijn plan werd werkelijkheid.

Ik woon samen met mijn man Teun en onze drie kinderen Lana, Tijn en Diede. We wonen op de boerderij waar ook het kinderatelier zal vestigen.

Ik geniet van onze kinderen en de dagjes met ons gezin. Verder vind ik het leuk om te lezen, naar muziek te luisteren, te mediteren, wandelen en lekker uit eten te gaan met vrienden. 

Kinderatelier Buiten de lijntjes

Een plek waar kinderen kunnen tekenen, schilderen en knutselen op de boerderij