Mijn visie – Kinderatelier Buiten de lijntjes

Blijf altijd jezelf

Blijf lachen, blijf dromen, blijf jezelf

Jezelf zijn

Als kinderen zichzelf kunnen zijn, kunnen ze de mooiste dingen creëren en ontwikkelen. Als kinderen zichzelf kunnen zijn, hoeven ze niet bang te zijn over meningen en oordelen van anderen. Als kinderen zichzelf kunnen zijn kunnen ze andere kinderen de ruimte geven om ook zichzelf te zijn. Ook op latere leeftijd kunnen kinderen hier naar terug pakken. Ze durven gemakkelijker nee te zeggen en gaan minder snel over grenzen heen. 

DSC_0052
DSC_1105

Grenzeloos dromen

Met grenzeloos blijven dromen bedoel ik dat ik kinderen wil leren dat ze zonder beperking mogen blijven dromen. Hoe vaak vertellen volwassenen tegen een kind dat iets niet kan? Hoe vaak laat een kind zich afschrikken door wat de maatschappij van hem of haar verwacht? Ik ben van mening dat alles kan. Als je het echt wil, je er dingen voor op wilt geven en je door blijft zetten kan alles! En het zal je misschien verbazen hoe goed kinderen aan kunnen geven wat ze willen of willen leren. 

Geen prestatiedruk

Er wordt, in mijn ogen, te weinig gekeken naar wat kinderen leuk vinden of waar hun talent ligt. Kinderen verleren het om te vertellen waar ze goed in zijn. Anders word je als volwassene bestempeld als arrogant. Ik denk dat juist als je weet waar je goed in bent, als je weet wat je leuk vindt en als je hier tijd en aandacht aan besteed je een gelukkiger mens bent. Dat wil ik kinderen meegeven. 

DSC_1127

We gaan...

…tekenen, schilderen, naar buiten, materialen verzamelen, een taart bakken, kleien, figuurzagen, knutselen, in perspectief leren tekenen, met houtskool aan de slag, aquarellen en nog véél meer! 

Ontwikkelen

Kinderen mogen bij het kinderatelier ontwikkelen. Kunstwerken ontwikkelen, maar ook zichzelf. Letterlijk betekent het “ontdoen van je wikkel”.
Hoe mooi is dat!

 

DSC_0915

Onmacht

Voel je als ouder onmacht? Heb je het gevoel dat je kind zich moet bewijzen? Merk je dat je kind thuis anders is dan op school? Bij Kinderatelier Buiten de lijntjes mogen kinderen zichzelf zijn. 

Bij Kinderatelier Buiten de lijntjes mogen kinderen zichzelf zijn.

Blijf dromen, blijf lachen, blijf jezelf

Heb je vragen?