kleuter-abonnement, juni 2020 – Kinderatelier Buiten de lijntjes

Juni 2020

Joehoe! Het pakketje is onderweg. Jullie kunnen heel binnenkort aan de slag. 
Wat je ontvangt is een gaaf pakketje met 3 kleuren vingerverf, 2 benen, 2 armen en een lijfje met hoofd, allemaal uitgezaagd uit hout. 3 kwasten, splitpennen en touw. De vingerverf zit in potten die je nog prima kunt hergebruiken. 

Heb je het al in de gaten? Jullie mogen een trekpop maken! 
En in juni is het natuurlijk Vaderdag. Zou het misschien leuk zijn om papa na te maken? 
Dan is dat een superleuk cadeautje voor Vaderdag!

Aan de slag!

Stap 1: Hiervoor heb je nodig: de verf, kwasten en de houten figuren. 
Je kind kan aan de slag. Hij mag de figuren gaan verven, haren, een trui of t-shirt, een broek, haren, ogen, een mond en ga zo maar door! Ik ben heel benieuwd wat jouw kind creëert!

Stap 2: Als de verf droog is kun je de trekpop gaan maken. Het is leuk als je het je kind laat doen en hem of haar begeleid. Maar misschien lukt dit nog niet helemaal en zul je het samen of alleen moeten doen. 
Dit doe je in verschillende stappen. 

1. In het pakketje zit touw. Dit is ideaal touw omdat je het kunt splitten. Dat wil zeggen dat je het dus uit elkaar kunt trekken en zo kunt bepalen hoe dik je het touwtje zou willen hebben. Dat gebeurt ook in de eerste stap. Split het bovenste stukje van het touw zoals hieronder op de foto. 

2. Het ene stukje doe je aan de linkerarm en de het andere stukje doe je door de rechterarm. Hiervoor gebruik je bovenste gaatjes. Leg er een knoop op. 
Daarvoor of daarna kun je de andere gaatjes door de splitpennen steken. 
Als dit gebeurt is, leg je nog een knoop in het touw. Dit mag op het plekje waar het touw weer samenkomt. 

3. Hetzelfde doe je met de benen. Hiervoor pak je een apart touwtje. Onderaan de trekpop hangen dus twee verschillende touwtjes. Deze mogen aan elkaar geknoopt worden. Ik heb dat gedaan met een knoop onderin.
Op mijn Facebookpagina staat een leuk filmpje. Klik hier om hem te bekijken! 

Heel veel plezier!

Heb je een vraag? Neem gerust contact op!