Informatieavond – Kinderatelier Buiten de lijntjes

Informatieavond kindertekeningen analyseren

In verband met het Corona-virus zullen de informatieavonden worden uitgesteld. 

Wist je dat huistekeningen iets zeggen over de innerlijke bewegingswereld en de gezinssituatie. Dat het dak de vader- moeder- kindrelatie weergeeft. En je mooi kunt zien hoe de verhouding hiertussen is. Ook laat het kind met huistekeningen zien hoe het zich van binnen voelt. 

Wist je dat menstekeningen iets zeggen over hoe het kind zichzelf ziet. Ze vertellen iets over de behoefte van het kind, hoe stevig ze staan en hoeveel ruimte ze in (durven te) nemen. 

Wist je dat boomtekeningen iets zeggen over de levensloop van het kind en zijn of haar levenskracht. Wellicht zijn er punten in het leven geweest die veel indruk hebben gemaakt. Ook zie je hoe het kind in zijn of haar vel zit. 

Kindertekeningen analyseren

Ik kan uren vertellen over het analyseren van kindertekeningen. Tekeningen kunnen enorm veel vertellen en ik vind het belangrijk dat er naar het kind gekeken wordt. Elk kind mag zichzelf zijn en soms heeft het kind een behoefte of wil het iets zeggen, maar kan of durft het kind dat niet. Deze informatie kunnen we dan uit een kindertekening halen. Met deze informatie kunnen we het kind helpen en echt zichzelf laten zijn. Ik denk dat elke leerkracht, ouder, logopedist, kinderfysiotherapeut, psycholoog…. Kortom, iedereen die met kinderen werkt dit zou moeten weten.  

Informatieavond

Tijdens mijn werk als logopedist heb ik veel gebruik gemaakt van kindertekeningen analyseren. Ik ben daar zo enthousiast over dat ik het graag onderdeel wil maken van het kinderatelier. Want iedereen die met kinderen werkt zou dit moeten weten. 
Op het moment ben ik bezig licentietrainer te worden. Dat wil zeggen dat ik vanaf juni 2020 cursussen en trainingen aan mag bieden aan iedereen die meer wil leren over tekeningen analyseren. En deze kennis wil ik graag delen. 
Daarom organiseer ik tot die tijd informatieavonden over het analyseren van tekeningen. Wil je ook meer weten over Kindertekeningen? Meld je dan snel aan! 

Aanmelden

Super leuk dat je ook naar de een of misschien wel alle informatieavonden wilt komen! Meld je hieronder snel aan. 

Informatieavond
huistekeningen

Deze informatieavond is al geweest. Maar niet getreurd! Binnenkort zal deze informatieavond nogmaals worden aangeboden. Houd de website in de gaten!

Informatieavond
boomtekeningen

Boomtekeningen vertellen o.a. iets over hoe het kind zich voelt. Is het kind heel energiek of heeft het kind behoefte aan iets? En waar heeft het kind dan behoefte aan? Kom op 18 maart, met een menstekening van je kind, naar Kinderatelier Buiten de lijntjes. Dan gaan we samen de tekening analyseren.

Informatieavond
menstekeningen

Menstekeningen vertellen o.a. iets over hoe het kind naar zichzelf kijkt. Staat het kind stevig, met beide voeten op de grond? Heeft het kind meerdere mensen of voorwerpen getekend? Kom op 31 maart, met een menstekening van je kind, naar Kinderatelier Buiten de lijntjes. Dan gaan we samen de tekening analyseren.

Extra informatie

Data en tijden

Elke informatieavond start om 20.00 uur. De eerste informatieavond gaat over huistekeningen en is op 5 maart. De tweede informatieavond gaat over boomtekeningen en is op 18 maart. De derde informatieavond gaat over menstekeningen en is op 31 maart. De avonden kunnen ook afzonderlijk van elkaar worden gevolgd. 

Kosten

Deze informatieavonden zijn gratis.
Aanmelden van te voren is wel vereist.

Locatie

De informatieavond vindt plaats in Kinderatelier Buiten de lijntjes. Het adres is De Gement 3 in Geffen. Als je de oprit oprijdt, ga je de eerste afslag links en meteen weer rechts. Daar kun je parkeren en is het Kinderatelier aan je linkerkant. Mocht je het niet kunnen vinden, dan mag je me altijd bellen: 0618360264. 

Afzeggen

Heb je je aangemeld maar kun je toch niet komen? Laat het dan weten via: 0618360264 of info@buitendelijntjes-geffen.nl

Tekeningen meenemen

Het is zeker niet verplicht een tekening van een kind mee te nemen. Ook zonder tekening kun je de informatie die ik geef gemakkelijk begrijpen. 

Kennis

Alles wat ik je die avonden ga vertellen heb ik geleerd van Eveline Ruitenberg van Kinderen beter begrijpen (www.evelineruitenberg.nl). Op het moment ben ik de cursus tot licentietrainer aan het volgen.

Heb je een vraag? Stel hem gerust!